Υλικά:
Για το κους κους
400 ml νερό, βραστό
200 γρ. κους κους
1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
½ αγγούρι, κομμένο σε κύβους
10-12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα +extra για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα λεμόνι
100 γρ. μουστάρδα, απαλή
70 γρ. ηλιέλαιο
50 γρ. μέλι
40 ml χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βραστό νερό και το κους κους. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να βράσει και να φουσκώσει το κους κους. Σπάμε τον κύβο λαχανικών με το χέρι και τον προσθέτουμε στο πολυκοπτικό μαζί με τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το ηλιέλαιο και πολτοποιούμε, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μία λεία υφή. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αγγούρι, τη ντομάτα, το δυόσμο και το κους κους. Περιχύνουμε με τη σάλτσα λεμονιού, κατά βούληση, ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα δυόσμο και σερβίρουμε.
Θερμίδες: 320kcals