Υλικά:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. λευκή κρέμα βαλσαμικό
1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 τρυφερό κεφάλι μπρόκολο
1 τρυφερό κεφάλι κουνουπίδι
300 γρ. ασπρομανίταρα
1 καρότο κομμένο σε λεπτές φλούδες
1 ώριμο αβοκάντο
Vegan γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε πρώτα το Μπρόκολο και κουνουπίδι από τις ίνες.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι από κρασί και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρές φούντες.
Ζεσταίνουμε τηγάνι αντικολλητικό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό και έπειτα το αφαιρούμε.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα λαχανικά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Περιχύνουμε με τη λευκή κρέμα βαλσάμικου και καραμελώνουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Βάζουμε κουταλιές από γιαούρτι πάνω στα ζεστά λαχανικά.
Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες ή καρέ και γαρνίρουμε τη ζεστή σαλάτα λαχανικών.
Θερμίδες: 230kcals
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.