Υλικά:
1 κυδώνι, κομμένο σε φέτες ή κύβους
1 ξυλάκι κανέλλας
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. σούπας πετιμέζι
Εκτέλεση:
Αφού πλύνεις καλά το κυδώνι, το κόβεις, μαζί με την φλούδα και το απλώνεις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε μικρό σκεύος.
Προσθέτεις την κανέλα και το ξυλάκι. Σε αυτό το σημείο μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με τα αρωματικά μπαχαρικά. Για παράδειγμα, θα ταίριαζε λίγο κάρδαμο ή αστεροειδής γλυκάνισος.
Ψήνεις στον φούρνο, περίπου 20' στις αντιστάσεις, αν θέλεις να είναι πολύ μαλακό.
Περιχύνεις με το πετιμέζι και απολαμβάνεις το πιο εύκολο και υγιεινό γλύκισμα του Φθινοπώρου.
Θερμίδες: 110 kcals