Υλικά:
300 γρ. πλιγούρι
500 γρ. βραστό νερό
3 + 3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
500 γρ. μανιτάρια διάφορα, σε μεγάλα κομμάτια
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
100 γρ. σταφίδες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 γρ. αγγουράκια τουρσί σε λεπτές φέτες
Φρέσκα μυρωδικά
Για την σάλτσα
1 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. ταχίνι
1/4 κ. γλ. ginger σε σκόνη
Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε το πλιγούρι, το βάζουμε σ’ ένα μεταλλικό μπολ, προσθέτουμε το βραστό νερό και το αφήνουμε μέσα για 20΄ μέχρι να μαλακώσει. Όταν απορροφηθεί όλο το νερό, στραγγίζουμε καλά και τοποθετούμε στο πλάι για να κρυώσει. Παράλληλα, φτιάχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μαζί. Σ’ ένα άνετο τηγάνι, βάζουμε το κρεμμύδι, τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για περίπου 10΄ ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γλυκό και διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμη 15΄, μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν καλά. Ρίχνουμε το πλιγούρι, τις σταφίδες, τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια τουρσί, τα μυρωδικά, τη σάλτσα κι ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Θερμίδες: 360kcals