Ένα υπέροχο, εύκολο φαγητάκι με πρωταγωνιστή το μπρόκολο σου έχω σήμερα. Συνδύασέ το με τέλειο αρωματισμένο ρύζι.
Για να το φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς μπρόκολο, κρεμμύδι, σκόρδο, κρέμα καρύδας, μαϊντανό, ρύζι μπασμάτι ή άγριο ρύζι και αρκετά μπαχαρικά.
prep time 5MINUTES
cook time 25MINUTES
total time 30MINUTES
servings3
calories 503
Ένα υπέροχο, γρήγορο φαγητό που πρέπει να δοκιμάσεις.
INGREDIENTS
1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. κρέμα καρύδας
λίγο νερό
αλάτι, μαύρο πιπέρι, κουρκουμάς, τσίλι σε σκόνη και garam masala (αν έχεις)
λίγη τριμμένη μοτσαρέλα
για το ρύζι:
3/4 φλ. ρύζι για πιλάφι ή άγριο ρύζι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. τσίλι σε flakes
INSTRUCTIONS
Ξεκίνα μπλανσάροντας το μπρόκολο. Σε βραστό νερό ρίξε τα μπουκετάκια μπρόκολου. Βράσε για 2-3 λεπτά και έπειτα στράγγισέ τα και ριξ'τους κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Άφησε στην άκρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίξε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίξε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα ρίξε μέσα και το μπρόκολο. Ανακάτεψε.
Πρόσθεσε την κρέμα καρύδας και ζεστό νερό. Πρόσθεσε και όλα τα μπαχαρικά.
Ανακάτεψε. Μόλις αρχίσει να πήζει λίγο η σάλτσα πρόσθεσε και λίγη τριμμένη μοτσαρέλα και ανακάτεψε.
Στο μεταξύ βράσε το ρύζι σου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο για το ρύζι. Ρίξε μέσα το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και τσίλι σε flakes. Αφού πάρει λίγο χρώμα το σκόρδο ρίξε μέσα το βρασμένο ρύζι.
Ανακάτεψε. Σέρβιρε το μπρόκολο με το ρύζι και ρίξε από πάνω και λίγη από τη σάλτσα.
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.