Αυτοί είναι οι πιο εύκολοι τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες. Κάθε μερίδα έχει μόλις 242 θερμίδες.
Για να τους φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς φυσικά λάχανο, κρεμμύδι, σκόρδο, πελτέ ντομάτας, σάλτσα ντομάτας, μανιτάρια, σόγια σως και μπαχαρικά.
Λαχανοντολμάδες της Τεμπέλας
prep time 10MINUTES MINUTES
cook time 20MINUTES MINUTES
total time 30MINUTES MINUTES
servings 4calories 242
Σου αρέσουν οι λαχανοντολμάδες αλλά βαριέσαι να τους τυλίξεις; Δες εδώ πώς θα τους φτιάξεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα.
INGREDIENTS
2/3 φλ. προβρασμένο άγριο ρύζι (ή ρύζι της επιλογής σου)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
250 γρ. σάλτσα ντομάτας
5-6 φλ. λάχανο
2 φλ. νερό
1 κ.σ. σόγια σως
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γ. τσίλι σε σκονη
1 κ.γ. θυμάρι
αλάτι και μαύρο πιπέρι
INSTRUCTIONS
Ξεκινάμε σωτάροντας σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα το λάχανο, τα μανιτάρια και 1/2 φλ. νερό. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
Ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε μέσα το νερό (καλό είναι να είναι ζεστό).
Προσθέτουμε τη σόγια σως. Ρίχνουμε και τη σάλτσα ντομάτας.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
Ξεκαπακώνουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά με κλειστό μάτι προν σερβίρουμε.
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.