Η πιο γρήγορη σπανακοτυρόπιτα που μπορείς να ετοιμάσεις σε 10-15′ είναι εδώ.
Για να τη φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, γιαούρτι, αυγά, φέτα, σπανάκι, άνηθο και μαϊντανό.
Η τεμπέλικη σπανακοτυρόπιτα που πρέπει να δοκιμάσεις, χωρίς φύλλο.
prep time 15MINUTES
cook time 1HOUR HOUR 10MINUTES
total time 1HOUR HOUR 25MINUTES
servings 8calories 292
Μια πανεύκολη σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο ετοιμάζουμε σε 10 λεπτά.
INGREDIENTS
200 γρ. γιαούρτι
2 αυγά
125 ml νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
100 γρ. τριμμένη φέτα
250 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. τριμμένη φέτα
INSTRUCTIONS
Ξεκινάμε ανακατεύοντας το γιαούρτι με τα αυγά. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τη φέτα.
Απλώνουμε το μισό μείγμα στον πάτο ταψιού.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε στο ταψί και απλώνουμε καλά.
Ρίχνουμε από πάνω τα 50 γρ. φέτα.
Στην ζύμη που περίσσεψε ρίχνουμε 3 κ.σ. νερό για να αραιώσει ελαφρώς και την ρίχνουμε στο ταψί. Δεν μας νοιάζει να είναι τέλεια απλωμένη.
Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μόνο από κάτω για 30 λεπτά.
Γυρίζουμε τον φούρνο στο πάνω-κάτω και ψήνουμε για ακόμα 40 λεπτά.
Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε.
NUTRITION
Calories: 292kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 10g | Fat: 19g
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook.