Υλικά:
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. μαραθόσπορο
1 κ.γ. μπούκοβο
800 γρ. σουπιές
50 γρ. κόκκινο κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 1/2 λίτρο νερό
400 γρ. ριγκατόνι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον μαραθόσπορο, το μπούκοβο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να καραμελώσουν. Κόβουμε τις σουπιές σε κυβάκια 2 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον τοματοπολτό. Σοτάρουμε και βάζουμε την ντομάτα, το νερό και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά. Μόλις βράσουν οι σουπιές βάζουμε τα ριγκατόνι, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και ρίγανη.
Θερμίδες: 430kcals