Υπέροχα μαλακές και πολύ πολύ νόστιμες.
Για να τις φτιάξεις θα χρειαστείς μόνο αλεύρι, νερό, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και λίγο ελαιόλαδο.
INGREDIENTS
180 ml (3/4 φλ.) χλιαρό νερό
1 κ.γ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. Ζάχαρη κάποιο υποκατάστατο αυτής (χρησιμοποίησα ζάχαρη καρύδας)
180 γρ. (1μιση φλ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
INSTRUCTIONS
Ξεκινάς ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Άφησε στην άκρη για 10 λεπτά.
Σε μεγάλο μπολ ρίξε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τέλος το μείγμα της μαγιάς. Ανακάτεψε και ζύμωσε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσεις ένα ζυμάρι που δεν κολλάει. Αν σου κολλάει πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι.
Σκέπασε τη ζύμη σου για 1μιση ώρα και άφησέ την να ξεκουραστεί.
Ξεσκέπασε, χώρισε τη ζύμη στα δύο και άνοιξε με πλάστη το κάθε ζυμαράκι.
Τύλιξέ το σαν ρολό και κάνε το ίδιο και με το άλλο ζυμαράκι. Βάλε σε αντικολλητικό χαρτί και σκέπασε και πάλι με πετσέτα. Άφησε στην άκρη για ακόμα 45 λεπτά.
Ξεσκέπασε και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 7 λεπτά. Χαμήλωσε στους 210 βαθμούς και ψήσε για ακόμα 10 λεπτά. Οι μπαγκέτες σου είναι έτοιμες.
NUTRITION
Calories: 347kcal | Carbohydrates: 68g | Protein: 9g | Fat: 3g
Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;
Ανέβασε φωτό απο τις αγαπημένες σου συνταγές, στο Instagram και κάνε με tag για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook, TikTok, Instagram από το site μου εδώ στην αρχική θα δεις τους λογαριασμούς μου για διευκόλυνση σου.