Υλικά:
1/2 λευκό λάχανο μέτριο, λεπτοκομμένο
1/3 κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
12 φέτες μπέικον, σε μέτρια καρέ
1 φλιτζ. τσαγιού σπόροι ροδιού
1/2 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
3 κουτ. σούπας μαγιονέζα σπιτική ή του εμπορίου
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε λαχανοσαλάτα με ρόδια και καρύδια, αρχικά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
Ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού και το κάρι.
Σε πιατέλα ανακατεύουμε τα λάχανα και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τα περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με το μπέικον, τα καρύδια και τα ρόδια και σερβίρουμε τη λαχανοσαλάτα.
Θερμίδες: 280kcals