Υλικά:
250 γρ κολοκύθα
2 κρεμμύδια (κομμένα σε κυβάκια)
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ λιαστές ντομάτες
100 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ γραβιέρα Νάξου
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί και το τηγάνι
Για το σερβίρισμα
2 μερίδες σπαγγέτι
1 πιπεριά τσίλι κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και την κόβουμε σε κυβάκια.
Μεταφέρουμε τους κύβους κολοκύθας σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180°C.
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το σκόρδο με το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για το σερβίρισμα
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα σπαγγέτι.
Σερβίρουμε σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με λεπτές φέτες πιπεριάς και φρέσκου κρεμμυδιού.
Θερμίδες: 360 kcals